6 december

Het Washington Monument wordt voltooid (1884)

Washington Monument – Foto: U.S. Air Force

Op 6 december 1884 wordt het zogenaamde Washington Monument voltooid. De 196 meter hoge obelisk is opgericht ter ere van de eerste Amerikaanse president: George Washington (1732-1799).

Het enorme monument is ontworpen door Robert Mills en gemaakt van marmer, graniet en zandsteen. Het monument maakt deel uit van de zogenaamde National Mall. In 1848 wo0rdt met de bouw gestart. Onder meer de Amerikaanse Burgeroorlog zorgt voor veel vertraging. Het voltooide monument wordt op 21 februari 1885 officieel onthuld.

Het Washington Monument is toegankelijk voor het publiek. Bezoekers kunnen met een lift naar de top van de obelisk reizen en daar via een paar kleine ramen uitkijken over Washington.

- advertentie -

5 december

7 december


Margaret Thatcher treedt af als premier van het Verenigd Koninkrijk (1990) Foto genomen vanaf een van de Japanse vliegtuigen -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: