’60 Minutes’ over de nieuwe Van Gogh-biografie

’60 Minutes’ over de Van Gogh-biografie

Het Amerikaanse televisieprogramma 60 Minutes besteedde deze week uitgebreid aandacht aan de nieuwe biografie over Vincent van Gogh.

De nieuwe Van Gogh-biografie is geschreven door Pulitzer Prize-winnaars Steven Naifeh en Gregory White Smith. Het biografenduo deed tien jaar lang onderzoek en constateerde onder meer dat Vincent van Gogh geen zelfmoord pleegde. Hij zou zijn vermoord dooor een “onbesuisde” Franse tiener. Ook stellen de auteurs dat de schilder niet zozeer een beklagenswaardig slachtoffer was. Ze omschrijven Van Gogh liever als een ‘gewiekste manipulator’.

Bekijk de aflevering ’60 Minutes’ over de Van Gogh-biografie hieronder:

- advertentie -

deel II

Lees ook: ‘Vincent van Gogh werd vermoord’

Zelfportret van Van Gogh uit ongeveer 1886 (detail)Volgens een…
Zelfportret uit 1887 - Foto: Rijksmuseum (klik voor vergroting)De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: