6000 jaar Haagse geschiedenis

Den Haag rond 1560 - Haagsekaart.nl

Den Haag rond 1560 – Haagsekaart.nl


De groei van Den Haag online

Dinsdag onthult de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh de website Haagsekaart.nl. Hierop is de groei van de historische stad Den Haag te volgen in vierentwintig kaarten van het gebied.

Haagsekaart.nl

Haagsekaart.nl

De oudste kaart toont de situatie rond 4000 voor Christus, de nieuwste kaart laat zien hoe de stad er in 2012 uitziet. Bezoekers van de website ontdekken op de website de groei van Den Haag van de prehistorie, via het ontstaan van het Binnenhof en het dorp Die Haghe naar het Den Haag van vandaag. Daarmee wordt inzicht gegeven in zesduizend jaar Haagse geschiedenis.

In de kaart zijn de historische collecties van Den Haag te zien. Zowel per tijdvak als per thema kan de bezoeker kennis maken met bijzondere voorwerpen, schilderijen, prenten, tekeningen, foto’s, archeologische vondsten en gebouwen.

De website is een initiatief van het Haags Historisch Museum en de gemeente Den Haag.

- advertentie -
Voorhal van het Rijksmuseum - Foto: RijksmuseumSinds de…
Foto's: Archeologiehuis Zuid-Holland
Onderzoeksters van de Vrije Universiteit Amsterdam nemen een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: