657.000 dollar voor gitaar George Harrison

The Beatles in 1963

The Beatles in 1963

Bij een veiling in New York is zaterdag maar liefst 657.000 dollar neergelegd voor een gitaar die ooit eigendom was van Beatle George Harrison.

De bewuste gitaar, een Rickenbacker 425 uit 1962, werd in 1963 gekocht door George Harrison in Mount Vernon, Illinois. Dit tijdens een bezoek aan zijn zus. Het instrument was het topstuk van de veiling van Julien’s Auctions, dat vooraf verwachtte dat de gitaar tussen de 400.000 en 600.000 dollar op zou brengen. Harrison bespeelde de gitaar onder meer bij de opname van “I want to Hold Your Hand” en “This Boy”.

Er werden in New York zaterdag meer bijzondere objecten van popsterren verkocht. Een wit pak van Elvis bracht bijvoorbeeld bijna 200.000 dollar op en een Hofner basgitaar van Paul McCartney werd verkocht voor 125.000 dollar.

Campagnebeeld voor de voorstelling ANNEDe theatervoorstelling ANNE heeft…
Wubbo in spacelab - NASA
Ruimtevaarder Wubbo Ockels is zondag op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: