7 februari

Shocking Blue scoort een nummer 1 hit in de VS (1970)

Shocking Blue, Venus

Op 7 februari 1970 scoort de Nederlandse band Shocking Blue een nummer 1 hit in de Verenigde Staten met het Venus. Het is voor het eerst dat een Nederlandse band de eerste plaats haalt in de zogenaamde Billboard Hot 100.

Het nummer werd geschreven door Shocking Blue-oprichter Robbie van Leeuwen. In Nederland behaalde Venus niet de eerste plaats op de hitlijsten, maar in Amerika lukte dat dus wel. In Nederland werd het nummer hierna opnieuw uitgebracht. In de Nederlandse Top 40 bereikte het toen, net als de eerste keer, weer de nummer 3-positie.

- advertentie -

6 februari

8 februari

Shocking Blue, dvd en cd:De Britse zanger Reg Presley van de garagerockband The Troggs is maandag…
Willem van Oranje sticht de Universiteit Leiden (1575) Academiegebouw…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: