7 januari

Prinses Juliana trouwt met Prins Bernhard (1937)

Prinses Juliana en prins Bernhard met de prinsessen Beatrix en Irene – Foto: Yousuf Karsh – Ottawa, 1942

Op 7 januari 1937 trouwen prinses Juliana en prins Bernhard. De huwelijskvoltrekking vindt plaats in de Sint Jacobskerk in Den Haag.

Prinses Juliana en Bernhard van Lippe-Biesterfeld hadden elkaar begin 1936 ontmoet tijdens een skivakantie in het Duitse Garmisch-Partenkirchen. September datzelfde jaar verloofden de twee zich. Kort hierna kreeg Bernhard het Nederlandse staatsburgerschap.

- advertentie -

De huwelijskvoltrekking vond plaats op een bijzondere dag. Op 7 januari van het jaar 1879 waren eerder namelijk koning Willem III en prinses Emma getrouwd.

6 januari

8 januariSesamstraat is voor het eerst te zien in Nederland en Vlaanderen (1976)…
Adrianus VI wordt tot paus gekozen (1522) Adrianus VI…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: