8,5 miljoen bezoekers voor Philipsvleugel Rijksmuseum

Rijksmusem in Amsterdam

Het Rijksmuseum heeft tijdens de verbouwing de afgelopen negen jaar in de Philipsvleugel 8,5 miljoen bezoekers ontvangen. Het museum heeft dat woensdag bekendgemaakt.

In de Philipsvleugel was de afgelopen jaren onder meer de presentatie Rijksmuseum, De Meesterwerken te zien.


Hierin werden zo’n vierhonderd zeventiende-eeuwse topstukken uit de eigen collectie tentoongesteld, waaronder schilderijen, zilver, Delfts Blauw en poppenhuizen.

- advertentie -

Vanaf woensdag verhuizen de kunstwerken uit de Gouden Eeuw weer terug naar het hoofdgebouw. Na de heropening van het museum op zaterdag 13 april zijn ze weer te bewonderen voor het publiek.

In het nieuwe Rijksmuseum is de collectie helemaal opnieuw opgesteld, alleen de Nachtwacht keert terug op zijn oorspronkelijke plaats. Ook is een nieuw Aziatisch Paviljoen ingericht. In tachtig zalen vertellen 8.000 voorwerpen straks het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur, van de Middeleeuwen tot nu.

Zitkamer Lange Voorhout 32 - Foto door Alexine Tinne,…
[caption id="attachment_21558" align="alignleft" width="265"]Find your FundingIn het Haags Historisch Museum is vrijdag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: