925.000 bezoekers voor Open Monumentendagen

Open Monumentendag

De zesentwintigste editie van de Open Monumentendagen heeft afgelopen weekend 925.000 bezoekers getrokken. Dat is net iets minder dan vorig jaar toen er een recordaantal van 950.000 bezoekers werd geregistreerd.

De jaarlijkse Open Monumentendagen stonden dit keer in het teken van de historische buitenplaatsen, onder het motto ‘Groen van Toen’. Het mooie weer sloot goed bij het thema aan, want


er waren juist dit keer ook veel buitenactiviteiten.

- advertentie -

Het monument dat de meeste bezoekers trok was de Trêveszaal in Den Haag met bijna 10.000 bezoekers. In deze zaal worden sinds 1977 de vergaderingen van de ministerraad gehouden.

Andere goed bezochte monumenten waren onder meer het net gerestaureerde Kasteel de Haar in Haarzuilens (circa 5.000 bezoekers) en Park Sonsbeek in Arnhem (6.000 bezoekers). De Open Monumentendagen worden ieder jaar in het tweede weekend van september gehouden.

Monumentendag Vlaanderen

Ook in Vlaanderen werd zondag een Open Monumentndag gehouden. Daar was het thema Muziek, woord en beeld. Net als tijdens de voorgaande editie lijkt het culturele evenement dit jeer tussen de 450.000 en 460.000 mensen te hebben getrokken.

Open MonumentendagIn Nederland zijn dit weekend duizenden monumenten gratis…
GRiD Compass 1100 - Foto: CC/propiaBill Moggridge, de man…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: