A Royal Affair, een koninklijke affaire in Denemarken

A Royal Affair

In de Nederlandse bioscopen is sinds deze week de historische film A Royal Affair (En Kongelig Affære) te zien.

De film vertelt het verhaal van de Britse prinses Caroline Mathilde van Wales en haar neef, de Deense koning Christiaan VII. De twee traden in november 1766 met elkaar in het huwelijk. Caroline Mathilde was toen vijftien jaar oud. Een heel gelukkig huwelijk werd het niet.

De Deense koning leed aan dementia praecox, vroegtijdige dementie, en was daarom eigenlijk niet in staat het land te besturen.

- advertentie -In 1768 werd Johann Friedrich Struensee de persoonlijk arts van de koning. Hij had veel invloed op Christiaan VII en kreeg hierdoor ook veel grip op allerhande staatszaken en probeerde in Denemarken de ideeën van de verlichting in te voeren. In 1771 werd Struensee benoemd tot kabinetssecretaris met onbeperkte macht. Struensee had bovendien een verhouding met koningin Caroline Mathilde.

In de film wordt deze geschiedenis en de dramatische afloop ervan uitgebreid uit de doeken gedaan. A Royal Affair is geregisseerd door Nikolaj Arcel. De hoofdrollen worden vertolkt door Mads Mikkelsen, Alicia Vikander en David Dencik.

Trailer van ‘A Royal Affaire’:

De kwijtgeraakte etsEen ets van Rembrandt is onlangs verdwenen…
Mugshot van Mark David ChapmanHet vrijheidsverzoek van Mark David…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: