De wielrenner die tijdens een Tour-etappe een fles wijn leegdronk

Het verhaal van Abdel-Kader Zaaf

Vorige week zetten we al een foto online van een paar wielrenners die tijdens een etappe rustig de tijd namen om een sigaretje te roken. Vandaag het verhaal van wielrenner Abdel-Kader Zaaf, bijgenaamd ‘De Algerijn’. Op 27 juli 1950 had deze wielrenner het zwaar met het weer. Het was stikheet. Om uitdroging te voorkomen besloot de wielrenner, die al vroeg in de etappe demarreerde en veel voorsprong had op het peloton, alle drank aan te pakken die hem door toeschouwers werd aangeboden. En dat werd hem fataal… Een videocolumn van Mark van Wonderen van NH Radio:
Bekijk ook: Sigaretjes roken in de Tour de France (1927)
Meer: Sportgeschiedenis
Boek: Une belle histoire – De Tour in 21 korte verhalen

Meer historische video’s

In het huis van voormalig profbokser Jean-Pierre Coopman (Paul Prillevitz)
Voormalig profbokser Jean-Pierre Coopman vocht veertig jaar geleden in Puerto Rico om…
Wim van Est in 1956 (cc - Nationaal Archief - Anefo)
Op 16 juli 1951 veroverde wielrenner Wim van Est als eerste Nederlander…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: