Achterhuis Online genomineerd voor Webby Awards

Achterhuis Online

Het Achterhuis Online, de 3D versie van Anne Franks onderduikplaats, is genomineerd voor twee prestigieuze Webby Awards. De International Academy of Digital Arts and Sciences heeft dat deze week bekendgemaakt.

De zogenaamde Webby Awards worden jaarlijks toegekend aan de beste websites ter wereld. Uit bijna tienduizend inzendingen uit zestig landen zijn ongeveer 340 projecten genomineerd. Het Achterhuis Online is genomineerd in twee categorieën: Best Cultural Institutions en Best Visual Design – Function.Het Achterhuis Online werd gelanceerd ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van het Anne Frank Huis in Amsterdam. Bezoekers van de site kunnen digitaal wandelen door het Achterhuis, de plek waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan twee jaar zat ondergedoken en waar ze haar wereldberoemd geworden dagboek schreef.

- advertentie -

De website is inmiddels al door ruim 800.000 mensen bezocht. Flitsbezoekjes zijn dit zeker niet. Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers gemiddeld zeventien minuten op de site blijven.

Het project won eerder al een Adobe Max Awards, een internationale prijs voor het beste gebruik van Adobe oplossingen in innovatieve digitale applicaties.

Anne FrankBegin mei wordt in Jeruzalem een Anne Frank…
Het monument zou oorspronkelijk bij Hotel de Wereld geplaatst…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: