Achttiende-eeuws kanon blijkt nog kogel en buskruit te bevatten

Het kanon – Still YouTube

Een eeuwenoud kanon restaureren blijkt een gevaarlijk klusje te kunnen zijn. In New York werd onlangs zo´n kanon schoongemaakt en toen bleek er nog een kanonskogel en buskruit in te zitten. Dat meldt CNN zondag.

Het gaat om een kanon van het Britse schip H.M.S Hussar, dat halverwege de achttiende bij New York zonk. Enkele jaren geleden werd het kanon opgedoken en de afgelopen tijd lag het in een opslag. Toen restauratiemedewerkers het kanon vrijdag aan het schoonmaken waren, bleek er nog een kogel en bijna een kilo zwart buskruit in te zitten.

Uiteindelijk moest de Explosieven Opruimingsdienst er aan te pas komen om het kanon te ontmantelen. Volgens deskundigen had het buskruit nog een flinke explosie kunnen veroorzaken.

- advertentie -

Pier van Scheveningen - Foto: CC/Sanja BHet CDA wil…
Argo De film 'Argo' heeft afgelopen nacht de Golden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: