Dark
Light

Achttiende-eeuws kanon blijkt nog kogel en buskruit te bevatten

Auteur:
1 minuut leestijd

Het kanon – Still YouTube
Een eeuwenoud kanon restaureren blijkt een gevaarlijk klusje te kunnen zijn. In New York werd onlangs zo´n kanon schoongemaakt en toen bleek er nog een kanonskogel en buskruit in te zitten. Dat meldt CNN zondag.

Het gaat om een kanon van het Britse schip H.M.S Hussar, dat halverwege de achttiende bij New York zonk. Enkele jaren geleden werd het kanon opgedoken en de afgelopen tijd lag het in een opslag. Toen restauratiemedewerkers het kanon vrijdag aan het schoonmaken waren, bleek er nog een kogel en bijna een kilo zwart buskruit in te zitten.

Uiteindelijk moest de Explosieven Opruimingsdienst er aan te pas komen om het kanon te ontmantelen. Volgens deskundigen had het buskruit nog een flinke explosie kunnen veroorzaken.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×