Achttiende-eeuws kasteel per ongeluk gesloopt

Sloopkogel – Foto: CC/Paul Goyette

Een opmerkelijk bericht vanuit Frankrijk. Een Poolse aannemer heeft daar per ongeluk een achttiende-eeuws kasteel gesloopt.

Het gaat om een kasteel genaamd Bellevue in het plaatsje Yvrac in de Bordeaux. De eigenaar had een Poolse aannemer in de arm genomen om het statige maar vervallen pand te renoveren, maar er was duidelijk sprake van een misverstand. De aannemer maakte het kasteel met de grond gelijk. Alleen een klein bijgebouwtje staat nog overeind.


De Russische eigenaar, Dmitry Stroskin, is onthutst over het gebeurde. Toen hij het pand voor het eerst zag werd hij er direct “verliefd” op, ondanks het feit dat het nogal vervallen was. Hij gaf opdracht het pand te renoveren maar is het nu dus helemaal kwijt.

Stroskin is van plan het kasteel helemaal opnieuw te laten opbouwen. Dat gaat ongeveer twee jaar duren en kost naar schatting 1,5 miljoen euro.

Het voorval doet in de verte iets denken aan een incident in Spanje, enkele maanden geleden. Daar bood een vrouw op een dag aan een negentiende-eeuws fresco van Jezus te restauren. Die restauratie pakte echter desastreus uit.

SpinozaFilmmaker Robin Lutz werkt aan een documentaire over de…
De Fransen nemen Moskou in 1812 in, maar treffen de stad brandend aan
Napoleon in MoskouEen tweehonderd jaar oude brief van Napoleon…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: