Acteur Edmond Classen (75) overleden

Edmond Classen - Foto: CC / Mieremet, Rob / Anefo

Edmond Classen – Foto: CC / Mieremet, Rob / Anefo

De Nederlandse acteur Edmond Classen is maandag op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was onder meer bekend van komedieseries als Het Zonnetje in Huis en Oppassen!!!.

De acteur, vader van Kiki en Rogier Classen, was ook te zien in de televisieserie Flodder en in de film Flodder 3 uit 1995.


In 2000 leerde het grote publiek hem kennen als één van de opa’s in de serie Oppassen!!!. Hij kwam in de serie na het overlijden van een andere opa, gespeeld door Coen Flink. Edmond Classen kreeg in de serie de rol van Opa Rogier van Cleef.

In totaal was Classen te zien in meer dan dertig films en tv-series. Ook leende hij zijn stem aan tientallen hoorspelen.

- advertentie -

De acteur overleed maandag onverwachts in zijn woonplaats Arnhem.

Pete Seeger in 1955
Pete Seeger in 1955De Amerikaanse folkzanger Pete Seeger…
3D-print van de Verboden StadIn de Nieuwe Kerk…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: