Acteur en regisseur Kees Brusse (88) overleden

Kees Brusse in 1978 - Foto: CC / Beeld en Geluid

Kees Brusse in 1978 – Foto: CC / Beeld en Geluid

De Nederlandse regisseur en acteur Kees Brusse is maandag op 88-jarige leeftijd overleden. Hij kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen en woonde sinds begin dit jaar in het Rosa Spier Huis in Laren.

Kees Brusse debuteerde in 1941 op het toneel als Pietje Puck in de voorstelling Boefje. In de jaren zestig werd hij echt bekend bij het grote publiek door grote rollen in verschillende films en series. Brusse was onder meer te zien in producties als ’t Schaep met de 5 pooten, Pension Hommeles, Ciske de Rat en Mensen zoals jij en ik.

De acteur was ook jarenlang te zien in reclamespotjes van verzekeringsmaatschappij Zwitserleven.

Als regisseur maakte Brusse onder meer naam met Mensen van morgen (1964). Voor deze docu ging Brusse in gesprek met opgroeiende jongeren met uiteenlopende achtergronden over hun ideeën en idealen. Hij sprak onder meer met een prostituee, een ongehuwde moeder, een monteur, een gehandicapte pianist, een voetballer en een homoseksueel. Bekijk Mensen van morgen hieronder:

- advertentie -

Eleanor Parker in 1953
Eleanor Parker in 1953Eleanor Parker, de actrice die…
Monumentenofficier James Rorimer bij slot Neuschwanstein, een opslagplaats…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: