Acteur ‘Malle Pietje’ overleden

Swiebertje en Malle Pietje

Piet Ekel, de acteur die vooral bekend werd door zijn vertolking van Malle Pietje in de televisieserie Swiebertje, is donderdag op 90-jarige leeftijd overleden.

Het grote publiek leerde Ekel vooral kennen als Malle Pietje in de serie Swiebertje. De acteur vertolkte deze rol tussen 1968 en 1975. Hij was de enige acteur uit de serie, uitgezonden door de NCRV, die nog in leven was. Twee andere hoofdrolspelers, Joop Doderer (Swiebertje) en Riek Schagen (Saartje), overleden in respectievelijk 2005 en 2008.Volgens de NCRV spreekt de serie Swiebertje nog altijd tot de verbeelding. De omroep:

- advertentie -

Dat blijkt uit het enorme succes van de dvd-verkoop. Swiebertje haalde vorig jaar de tweede plaats in de ranglijst van meest bepalende Nederlandse televisieprogramma’s van de afgelopen 60 jaar.

Volgens de omroep heeft Piet Ekel door zijn rol in Swiebertje veel voor de NCRV betekend.

Calimero

De acteur was ook te horen in Calimero, een tekenfilmserie over een klein zwart kuikentje in een gezin met verder alleen maar gele kuikens. Piet Ekel sprak de stem van de vader van Calimero in. Verder werkte Ekel onder meer mee in ongeveer tien hoorspelen, verschillende reclames en een film.

De acteur is overleden aan de gevolgen van maag- en longkanker. Hij was al langere tijd ziek.

Malle Pietje in de serie Swiebertje

ira-martin-mcguinness-handdruk1-yt
De handdruk - Still YouTubeEen historisch moment in de…
Foto: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartiern HNBij versterkingswerkzaamheden van de Westfriese…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: