Activiteiten naar aanleiding van 125e sterfjaar Van Gogh

Stichting Van Gogh Europe

Omdat het in 2015 precies 125 jaar geleden is dat kunstenaar Vincent van Gogh (1853-1890) overleed, organiseert de Stichting Van Gogh Europe dat jaar allerlei activiteiten, waaronder tentoonstellingen, fietsroutes en kunstmanifestaties. Daarnaast zullen er ook digitale applicaties ontwikkeld worden.

Titel van het project luidt 125 jaar inspiratie. Bij de samenstelling van het programma werkt de stichting samen met zo’n dertig Europese instellingen.


Doelstelling is om niet alleen de kunst van Van Gogh maar ook zijn leven tastbaar te maken. De activiteiten vinden plaats op de verschillende plekken waar Van Gogh gedurende zijn leven heeft gewerkt en gewoond, en in de musea waar zijn werk wordt bewaard, onderzocht en getoond.

- advertentie -

Frank van den Eijnden, voorzitting van de stichting, over het programma:

Vincent van Gogh is een internationaal icoon dat jaarlijks vele honderdduizenden bezoekers op de been brengt. Wij willen 2015 aanwenden om iedereen die zich aangetrokken voelt tot het levensverhaal en de werken van Van Gogh een rijk programma te bieden dat recht doet aan de kunstenaar.

De Stichting Van Gogh Europe is in januari 2013 opgericht door het Van Gogh Museum, het Kröller-Müller Museum en Van Gogh Brabant met als doel om Van Goghs erfgoed gezamenlijk toegankelijk te maken voor iedereen.

Gerelateerde uitgaven:

Portret van Anda Kerkhoven - Johan Dijkstra (Groninger Museum)…
Episode uit de verovering van Amerika - Jan Mostaert,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: