Actrice Ann B. Davis (88) overleden

Ann B. Davis in 1973

Ann B. Davis in 1973

De Amerikaanse actrice Ann B. Davis, die vooral bekend werd door haar rol als huishoudster Alice Nelson in de comedyserie The Brady Bunch is zondag op 88-jarige leeftijd overleden.


De actrice had in de comedyserie een zware rol. Ze moest er voor zorgen dat het in het achtkoppige gezin van The Brady Bunch netjes bleef. De serie draaide om een vader van drie zoons die op een dag besluit samen te gaan wonen met zijn vriendin die zelf al drie dochters heeft. Huishoudster Alice Nelson moet de boel in goede banen leiden.

De serie, die ook in Nederland werd uitgezonden, was te zien van 1969 tot 1974.

Ann B. Davis kreeg twee Emmy Awards voor haar rol als secretaresse in The Bob Cummings Show. Ze werkte ook mee aan een aantal films van The Brady Bunch. Ze actrice overleed zondag aan de gevolgen van een val in haar badkamer.

- advertentie -
Michel Krielaars (Maand van de Geschiedenis)

[caption id="attachment_43192" align="alignleft" width="265"] Michel Krielaars (Maand van de Geschiedenis)

Michel Krielaars, chef…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: