Actrice Jane Russell (89) overleden

Jane Russel in de jaren veertig

De Amerikaanse actrice Jane Russell is maandag op 89-jarige leeftijd overleden. De actrice werd onder meer bekend door haar rol in de film Gentlemen Prefer Blondes waarin ook Marilyn Monroe speelde.

De film waarmee Russell doorbrak was de film The Outlaw, een western uit de jaren veertig waarin de decolleté van de Amerikaanse een prominente rol speelde. Jane Russell werd door deze film in een klap een sekssymbool en Hollywood-icoon.- advertentie -

Poster voor ‘The Outlaw

Het duurde overigens enige tijd voor de film door de strenge Amerikaanse keuring kwam. Volgens veel Amerikanen was hij veel te onzedelijk. Maar liefst drie jaar lang wist de filmkeuring de film tegen te houden. Lang voor hij daadwerkelijk in de bioscopen te zien was, was de film, mede door de expliciete filmposters, al erg bekend.

Bij Amerikaanse soldaten was Russell erg populair. Beroemd zijn Russell´s pinupfoto’s die tijdens de Tweede Wereldoorlog onder Amerikaanse soldaten werden verspreid. Russell was ook enige tijd actief in de muziek. zo zong ze eind jaren veertig bijvoorbeeld het nummer isses and Tears met Frank Sinatra.

Begin jaren vijftig speelde Russell in de film Gentlemen Prefer Blondes naast onder meer Marilyn Monroe (1926-1962).

Eind jaren zestig speelde Russell haar laatste filmrol. In de periode hierna was ze actief christen. Zo organiseerde ze onder meer bijbelstudies in Hollywood.

De Amerikaanse filmster trouwde drie keer en adopteerde drie kinderen.

  • In memoriam-video van een fan

Trailer van ‘The Outlaw’

Kuifje - Mannen op de maanBij een veiling in…
Videla en Bignone - Still YouTubeIn de Argentijnse hoofdstad…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: