Adolf Hitler op een koffiekuipje

De Zwitserse supermarktketen Migros brengt kuipjes koffiemelk op de markt met daarop afbeeldingen van historische figuren. Over het algemeen wordt dat aardig gewaardeerd, maar nu er kuipjes zijn verschenen met daarop de beeltenis van beruchte figuren als Adolf Hitler en Benito Mussolini ligt het bedrijf over vuur.

Migros - cc

Migros – cc

De zaak kwam aan het rollen nadat een klant een foto van een koffiecup met de beeltenis van Adolf Hitler naar de Zwitserse krant 20 Minuten stuurde.

Migros zegt niet te weten hoe het heeft kunnen gebeuren dat Hitler op de kuipjes koffiemelk terecht is gekomen.

Onvergeeflijke fout

Dochterbedrijf Elsa blijkt het bedrijf Karo Verband enige tijd geleden opdracht te hebben gegeven 55 nieuwe koffiekuipjes te ontwerpen. Een woordvoerder van dit laatste bedrijf heeft inmiddels aangegeven het probleem niet te zien. Volgens deze woordvoerder kan het tijdperk van Hitler niet genegeerd worden. Migros is wel gevoelig voor de kritiek. Het bedrijf spreekt van een “onvergeeflijke fout” en heeft de samenwerking met Karo Verband inmiddels stopgezet.

- advertentie -

In Zwitserland sparen veel mensen kuipjes koffiemelk. Producenten zoeken daarom vaak naar nieuwe thema’s om zo de vraag naar hun kuipjes te vergroten.

 • Meer over Adolf Hitler
  NSB-museum
  NSB-museumIn Utrecht is enige opschudding ontstaan door een…
  Ontwerp voor het monument (vienna.at)
  In Wenen is vrijdag een monument onthuld ter nagedachtenis aan Oostenrijkse militairen…
 • - advertentie-


  Historiek heeft een gratis mobiele app  Geschiedenis zoeken


  Gerelateerde uitgaven:  Yuri Visser

  About Yuri Visser

  view all posts

  Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser  Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

  Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

  Download de app via de volgende links: