Advocaat Demjanjuk eist vrijspraak

Foto: Still YouTube

De advocaat van de van oorlogsmisdaden verdachte John Demjanjuk heeft dinsdag vrijspraak geëist voor zijn cliënt. Een maand geleden hoorde Demjanjuk zes jaar tegen zich eisen.

De 91-jarige Demjanjuk staat in München terecht voor medeplichtigheid aan de moord op bijna 28.000 Joden. De geboren Oekraïner zou tijdens de Tweede Wereldoorlog kampbewaker in Sobibor zijn geweest. Zelf ontkent hij dit. Hij beweert gediend te hebben in het Rode Leger en later als krijgsgevangene in Duitsland te zijn beland.Volgens zijn advocaat, Ulrich Busch, is er geen enkel bewijs dat Demjanjuk als kampbewaker in Sobibor heeft gewerkt. Busch wil dat zijn cliënt wordt vrijgesproken en dat zijn cliënt een schadevergoeding krijgt voor de periode dat hij in voorarrest heeft gezeten.

- advertentie -

Het proces tegen Demjanjuk begon in november 2009 nadat de geboren Oekraïner door Amerika was uitgeleverd aan Duitsland. Het proces duurt onder meer erg lang vanwege Demjanjuks gezondheidsproblemen.

De rechtbank heeft nog niet bekendgemaakt wanneer het met een vonnis komt.

Achterhuis OnlineHet Achterhuis Online, de 3D versie van Anne…
Krans bij de ErelijstDe voorzitters van de Eerste en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: