Agave Kruijssen schreef beste historische jeugdboek

De keerzijde van de keizer  - Agave Kruijssen

De keerzijde van de keizer – Agave Kruijssen

Het boek De keerzijde van de keizer van Agave Kruijssen heeft de Thea Beckmanprijs 2013 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijkse uitgereikt aan de auteur van het beste historische jeugdboek.


De keerzijde van de keizer is een jeugdboek waarin het leven va Karel de Grote centraal staat. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf elf jaar en gaat niet alleen over Karel de Grote, maar ook over zijn vrouwen en kinderen, vrienden en vijanden.

De lezers volgen een bastaardzoon van de keizer die eropuit gestuurd wordt met een gevaarlijke opdracht. Op zijn tocht komt hij steeds meer te weten over zijn vader, de grote keizer, die hij nooit persoonlijk heeft gekend.

Auteur Agave Kruijssen studeerde Nederlands en runde daarna haar eigen tekstbureau. Momenteel wijdt ze zich fulltime aan het schrijven van jeugdboek. Afgelopen zaterdag kreeg ze de Thea Beckmanprijs overhandigd. Aan de prijs is een geldprijs van duizend euro verbonden.

- advertentie -

Het winnende boek:

Prinses Margriet opent het nieuwe gebouw van het…
[caption id="attachment_36176" align="alignleft" width="265"] Maand van de Geschiedenis 2013Nog een week en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: