Ahmadinejad weigert Holocaust te erkennen

Ahmadinejad te gast bij ‘Piers Morgan Tonight’ (Still CNN)

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft in een maandag op CNN uitgezonden interview geweigerd de Holocaust te erkennen.

Ahmadinejad zei in de primetime talkshow Piers Morgan Tonight dat hij het niet zijn taak vindt om te oordelen wat er wel of niet gebeurd is in de geschiedenis. “Ik kan dat niet beoordelen”, aldus de president die verder zei dat onderzoekers en studenten de historische gebeurtenissen maar moeten onderzoeken.

Mythe

De Iraanse president hield zich daarmee voor zijn doen enigszins op de vlakte. Ahmadinejad houdt namelijk geregeld anti-westerse en anti-Israëlische toespraken. Begin dit jaar zei hij in een speech nog dat de Holocaust een “door het Westen en de kolonisten gecreëerde mythe” was om de oprichting van Israël te legitimeren.

- advertentie -

In het interview met CNN zei Ahmadinejad verder onder meer dat er wat hem betreft in het Midden-Oosten geen plek is voor Israël. Anders dan Iran, zou Israël geen historische roots hebben in het gebied.

Opvallend was verder dat Ahmadinejad in het interview zei dat hij zelf goede relaties heeft met verschillende Joden. Ook zei hij geen probleem te hebben met huwelijken tussen moslims en Joden.

Foto: Alexander Historical AuctionsEen veilinghuis in Connecticut brengt donderdag…
De zogenaamde Doodencel 601 in de Scheveningse gevangenis wordt een museum. Stichting…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: