Ahmed Aboutaleb houdt 4-meitoespraak bij Dodenherdenking

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb houdt dit jaar tijdens de Dodenherdenking op de Dam de 4-meitoespraak. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft dat bekendgemaakt.

Nationaal Monument op de Dam - cc

Nationaal Monument op de Dam – cc

De toespraak volgt na de twee minuten stilte en het gedicht voorgedragen door de winnaar van de wedstrijd Dichter bij 4 Mei.

Auteur en kunstenares Hella de Jonge (echtgenote van cabaretier Freek de Jonge) houdt dit jaar de 4 mei-voordracht tijdens de herdenkings- bijeenkomst in de Nieuwe Kerk. Deze bijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan de herdenking bij het Nationaal Monument op de Dam. Zo’n 1700 genodigden, waaronder de eerste generatie oorlogsgetroffenen, zijn hierbij aanwezig.

Bevrijding

De Nationale Viering van de Bevrijding begint ’s ochtends in Groningen met de 5 mei-lezing. Dit jaar gehouden door schrijver Thomas Erdbrink. Premier Rutte ontsteekt vervolgens het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival Groningen. Daarmee geeft hij het startsein voor alle festiviteiten in het land. Aansluitend treedt Ali B op.

- advertentie -
Foto van de ontploffing van de vliegtuigbom (Gemeente Sluis)
Op het strand van Breskens in Zeeuws-Vlaanderen is donderdag een grote bom…
Het station van Sobibór, 2007
Staatssecretaris Martin van Rijn heeft zaterdag een nieuwe toepassing van Nationaal Monument…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: