Ajax heeft zijn gezicht weer terug

Twee oude logo’s

Op het thuistenue van voetbalclub Ajax is komend seizoen eindelijk weer de ouderwetse afbeeldingen van de Griekse held Ajax te vinden. De club heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Op de achterkant van het thuistenue is komend seizoen een embleem te vinden met daarin vier logo´s. Naast het moderne huidige logo zijn dat drie logo´s uit het verleden van de Amsterdamse club.

Veel Ajax-supporters zullen bij zijn

- advertentie -dat het oude logo straks weer op de shirts te vinden is. De invoering van het nieuwe logo werd enkele jaren geleden namelijk door niet heel veel mensen met enthousiasme begroet. In het eigen stadion werd geregeld campagne gevoerd met de leus:

Geef Ajax z’n eigen gezicht terug!

In de hoofdstad werden verder geregeld posters opgehangen met daarop de zin Sommige vergissingen kan je nooit meer herstellen. Sommige wel.

Afbeelding: ajaxlogo.nl

De nieuwe shirts van Ajax zullen waarschijnlijk goed verkopen. Vanwege de afgelopen seizoen behaalde landstitel zijn op het shirt komend seizoen namelijk voor het eerst drie sterren te vinden. Deze sterren staan voor het dertigste kampioenschap.

Binnen de Griekse mythologie is Ajax een held die optreed in de verhalen rond de Trojaanse oorlog. Na Achilles was hij de sterkste held van de Grieken.De late jaren 1975-2006Een voorzieningenrechter in Amsterdam heeft donderdag…
Tijdens een veiling in Brussel is zondag een exemplaar van het Kuifje-album…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: