AKO Literatuurprijs naar historische roman Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen heeft de AKO Literatuurprijs gewonnen met haar boek Feest van het begin, een historische roman over de Franse Revolutie. dat is maandagavond bekendgemaakt in Nieuwsuur.


De AKO Literatuurprijs is een van de belangrijkste Nederlandstalige literaire prijzen. Er waren zes schrijvers voor de prijs genomineerd. Winnares Joke van Leeuwen kreeg maandagavond tijdens een bijeenkomst in museum Beelden aan Zee in Scheveningen een sculptuur van Eugène Peters overhandigd. Aan de literatuurprijs is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden.

Feest van het begin speelt zich af in de tweede helft van de achttiende eeuw in Frankrijk. Het boek is gebaseerd op de memoires van Charles-Henry Sanson, een beul die van in deze periode in Parijs leefde en duizenden mensen om het leven bracht.

Van Leeuwen viel al eerder in de prijzen. Ze ontving eerder ook al de Zilveren Griffel, Gouden Penseel, Gouden Ganzeveer en Constantijn Huygensprijs.

- advertentie -

Uitreiking van de AKO Literatuurprijs

Deze boeken waren genomineerd voor de prijs:

Oudste huis van Ameland 1625 net de dans ontsprongen. pic.twitter.com/sMgu9o38uP— richardtkiewiet (@richardtkiewiet)…
Harry MulischOp de Grote Markt in Haarlem is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: