Akten Gelderse Burgerlijke Stand integraal op internet

Foto: Gelders Archief

Het Gelders Archief gaat een zeer groot deel van de akten van de Burgerlijke Stand in Gelderland uit de periode 1811-1950 integraal op zijn website publiceren. De archiefinstelling heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Het gaat om geboorteakten (1811-1902/1912), huwelijksakten en huwelijkse bijlagen (1811-1922) en overlijdensakten (1811-1950). De akten van de Burgerlijke Stand worden de komende maanden in fasen op internet geplaatst.


De eerste zijn vanaf april raadpleegbaar, de laatste worden naar verwachting in december gepubliceerd. Het betreft bijna 3,5 miljoen scans, die op internet worden geplaatst.

- advertentie -

Volgens het Gelders Archief zijn de documenten niet alleen interessant voor genealogen maar ook voor bijvoorbeeld regiohistorici, biografen en historisch demografen.

Het online plaatsen van de akten van de Burgerlijke Stand past in het meerjarenbeleid van het Gelders Archief om een zwaarder accent te leggen op de ontwikkeling van een digitale studiezaal, waarin archieven zoveel mogelijk via internet geraadpleegd kunnen worden.

Gerelateerde boeken:

olifantsvogel-ei-veiling
Het ei van de olifantsvogel - Foto: Christie'sBij veilinghuis…
Canon van NederlandDe stichting die de Canon van Nederland…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: