Al 200.000 bezoekers voor tentoonstelling Marlene Dumas

Marlene Dumas, Het kwaad is banaal, 1984, collectie Van Abbemuseum, copyright Marlene Dumas, foto: Peter Cox

Marlene Dumas, Het kwaad is banaal, 1984, collectie Van Abbemuseum, copyright Marlene Dumas, foto: Peter Cox

De Marlene Dumas-tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam is al bezocht door 200.000 bezoekers. Het museum heeft dat maandag bekendgemaakt.

De tentoonstelling is al zeven weken te zien in het museum. Karin van Gilst, zakelijk directeur Stedelijk Museum:

“Met nu al 200.000 bezoekers en nog zeven weken te gaan is het succes van de Dumas-tentoonstelling overweldigend. Ongekend dat je deze aantallen trekt met een hedendaagse kunstenaar. Of wij hiervoor een verklaring hebben? Het werk van Marlene Dumas en de thema’s die zij aanroert spreken jong en oud aan, maar ook haar persoonlijkheid, het feit dat ze een vrouw is én Amsterdammer maken haar heel geliefd.”

De tentoonstelling is nog tot en met 4 januari 2015 in het Stedelijk Museum te zien. Daarna reist hij door naar Tate Modern in Londen en Fondation Beyeler in Basel.

Zie ook: Boek bij de tentoonstelling

- advertentie -
Karel Appel - Winterlandschap 1942. Olieverf op doek. Collectie RCE
Tijdens de Tweede Wereldoorlog kocht de Nederlandse Staat meer kunst dan ooit…
Retourtje Noordzee (MM)
Het Maritiem Museum in Rotterdam heeft een tentoonstelling samengesteld over het belang…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: