Al 300.000 bezoekers voor Rijksmuseum

Rijksmuseum in de ochtend – John Lewis Marshal, 2012

In de eerste maand na de heropening hebben al 300.000 mensen het Rijksmuseum in Amsterdam bezocht. Het museum heeft dat maandag bekendgemaakt.

Op zaterdag 13 april opende koningin Beatrix het Rijksmuseum. Het museum was in verband met een grootscheepse verbouwing maar liefst tien jaar dicht geweest. Het nieuwe museum heeft tachtig zalen waarin, met behulp van 8.000 voorwerpen, het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur wordt verteld, van de Middeleeuwen tot nu.


Bij de heropening gaf het museum aan ongeveer twee miljoen bezoekers per jaar te willen ontvangen. In een maand tijd hebben nu al 300.000 mensen het nieuwe museum bezocht. Directeur Wim Pijbes:

- advertentie -

Dit zijn aantallen waar we in onze meest optimistische verwachtingen op gerekend hadden. Het is fantastisch dat dit nu uitkomt.

Ongeveer de helft was Nederlands bezoek. Uit onderzoek komt naar voren dat Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten de belangrijkste buitenlandse bezoekers leverden. Ruim 30.000 kinderen jonger dan achttien jaar kwamen naar het museum. Met name in de weekenden wordt het museum bezocht door meer dan 10.000 bezoekers per dag.

Met de heropening van het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum is het Museumplein volgens het museum drukker dan ooit.

Gerelateerde boeken:

Foto: Museum van de Twintigste Eeuw De rol van…
stedelijk-museum-alkmaar-ge
Stedelijk Museum AlkmaarStedelijk Museum Alkmaar werkt aan de toekomst.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: