Al 50.000 stemmen voor TV Canon

Er zijn al 50.000 stemmen uitgebracht op de TV Canon van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Een woordvoerder van de website tvcanon.nl heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De canon wordt gepresenteerd naar aanleiding van het feit dat de televisie dit jaar zestig jaar bestaat. Kijkers kunnen in twaalf categorieën kiezen op de beste televisieprogramma’s van de afgelopen zestig jaar. Uiteindelijk moet een canon ontstaan van de zestig meest bepalende televisieprogramma’s van de laatste zestig jaar.Kijkers kunnen nog tot en met 11 september stemmen op de twaalf categorieën, waaronder spiritualiteit, cultuur, drama en humor. Per categorie krijgen vijf programma’s een plaatsje in de canon. Stemmen kan op de website www.tvcanon.nl

- advertentie -

Zestig jaar geleden

Televisie in Nederland bestaat op 2 oktober van dit jaar precies zestig jaar. Op 2 oktober 1951 om 20:15 uur werd de eerste televisie-uitzending voor het eerst geopend door staatssecretaris Jo Cals en NTS-voorzitter J.B. Kors. Daarna volgde een filmpje over de fabricage van beiaardklokken in Nederland. De commerciële televisie startte in 1989 toen RTL-Véronique begon met uitzenden. In Vlaanderen startte de eerste televisie-uitzending twee jaar later, op 31 oktober 1953.

Daphne Bunskoek en Roué Verveer tijdens de opnamen van…
[caption id="attachment_12424" align="alignleft" width="265"]Bleeke BetDe Jordaanfilm Bleeke Bet uit 1934 is een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: