Al twee miljoen bezoekers voor Rijksmuseum

Voorhal van het Rijksmuseum - Foto: Rijksmuseum

Voorhal van het Rijksmuseum – Foto: Rijksmuseum

Sinds de heropening in april van dit jaar heeft het Rijksmuseum in Amsterdam al twee miljoen bezoekers ontvangen. Het museum heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Dinsdag werden Netta Maman en Verdit Aftabi, twee jonge toeristen uit Israël, bij de ingang van het museum ontvangen door museumdirecteur Wim Pijbes. De twee toeristen besloten het museum op de laatste dag van hun vakantie te bezoeken en toen bleek de bezoekersteller precies op twee miljoen te staan. De gelukkige museumbezoekers kregen een bos bloemen en een goody bag met artikelen uit de winkel.

Sinds de opening door koningin Beatrix op 13 april jongstleden ontvangt het Rijksmuseum nog altijd tussen de 7.000 en 10.000 bezoekers per dag. Piekbezoek is meestal in de weekenden. Het museum:

Verheugend is dat sinds lange tijd het aantal Nederlanders groter is dan het aantal buitenlanders.

- advertentie -

Ruim een kwart van de bezoekers maakt gebruik van een e-ticket. Het Rijksmuseum is alle dagen van het jaar open van 9 tot 17 uur. De Rijksmuseumtuinen zijn dagelijks gratis te bezoeken tot 18 uur.

Wij Willem, de koningen die Nederland bouwden
Wij Willem, de koningen die Nederland bouwdenMet verschillende…
Haagsekaart.nl
Den Haag rond 1560 - Haagsekaart.nlDe groei van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: