Albert Verlinde denkt aan musical over jarig koninkrijk

200 jaar Koninkrijk der Nederlanden

Presentator en theaterproducent Albert Verlinde heeft plannen voor een schoolmusical over de geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden. Hij heeft dat woensdag gezegd tijdens een bijeenkomst van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk.

Verlinde is lid van dit comité dat werkt aan een tweejarig festiviteitenprogramma rond het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Van 30 november 2013 tot oktober 2015 zullen op verschillende plekken in Nederland activiteiten worden gehouden.Theaterproducent Albert Verlinde blijkt nu dus ideeën te hebben voor een schoolmusical over de geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden. Hij heeft dit woensdag gezegd tegenover het ANP.

- advertentie -

Verlinde onderzoekt of het historische thema “op een leuke en interessante manier” onder de aandacht van jongeren is te brengen.

Lees ook: Comité presenteert opzet viering 200 jaar Koninkrijk

Logo van het nationaal comitéHet Nationaal Comité 200 jaar…
Brug der Zuchten - Foto: CCDe restauratie van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: