Albert Verlinde maakt Vincent van Gogh-musical

Oktober volgend jaar gaat in Brabant een grote musical over Vincent van Gogh in première. Dat meldt de Telegraaf.

Van Goghs 'Amandelbloesem'

Van Goghs ‘Amandelbloesem’


De audities voor de musical, die geproduceerd wordt door Albert Verlinde, beginnen volgende maand al. De titel is ook al bekend: Vincent, zeg me hoe de kleuren klinken. Het script is geschreven door Pieter van de Waterbeemd en ligt momenteel bij het Van Gogh Museum, dat het zal controleren op historische feiten.

Het jaar 2015 is uitgeroepen tot Vincent van Gogh-jaar omdat het dan precies 125 jaar geleden is dat de kunstenaar stierf. Dinsdag werden de plannen gepresenteerd en werd dus ook bekendgemaakt dat er een Van Gogh-musical komt. Waar in Brabant die precies opgevoerd zal worden is nog niet bekendgemaakt.

Het Van Goghmuseum, Kröller-Müller en het Noordbrabants Museum komen volgend jaar met speciale tentoonstellingen. In Zundert zal het bloemencorso in het teken van Van Gogh staan en daarnaast is er in Breda bijvoorbeeld een roodharigendag.

Het oude stadhuis in Amsterdam (Pieter Jansz. Saenredam 1657), onderdeel van de Collectie Amsterdam
Het oude stadhuis in Amsterdam (Pieter Jansz. Saenredam…
Tekening van Huygens (Rembrandthuis)
Museum Het Rembrandthuis toont dit najaar vijfenzeventig zeventiende-eeuwse tekeningen afkomstig uit Leiden,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: