Alle portretten van de Oranjes bijeen

Portret van Willem van Oranje – Michiel van Mierevelt (Museum Het Prinsenhof, Delft)

Naar aanleiding van de inhuldiging van koning Willem-Alexander zijn in Museum Het Prinsenhof in Delft de komende tijd portretten te bewonderen van alle Oranjes die in de loop der eeuwen aan het hoofd van de dynastie hebben gestaan. Titel van de tentoonstelling luidt: Van Willem naar Willem.

Het is volgens het museum voor het eerst dat alle dertien Delftse Oranjeportretten van stadhouders, koningen en vorstinnen worden tentoongesteld. Sinds Willem van Oranje, bewoner van het Prinsenhof, zijn er in opdracht van het stadsbestuur van Delft steeds portretten vervaardigd van de Oranjes.

De traditie om afbeeldingen van Oranjes op te hangen in stadhuizen startte met het portret van prins Maurits, geschilderd door de beroemde Delftse portretschilder Michiel van Mierevelt.

- advertentie -


Een aantal schilderijen is speciaal voor deze tentoonstelling tijdelijk naar het museum gebracht vanuit de raadzaal van Delft.

Op zaterdag 27 april maakt kunstenaar Hugo Kaagman speciaal voor de tentoonstelling een portret van Willem-Alexander. Dit portret wordt op woensdag 1 mei, de dag na de inhuldiging, als veertiende portret aan de tentoonstelling toegevoegd.

Gerelateerde boeken:

El Lissitkzy, Proun Vrasjtsjenia, ca. 1919 - Foto: Perry…
[caption id="attachment_19343" align="alignleft" width="265"]Rijksmuseum in de ochtend - John Lewis Marshal, 2012Het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: