Alkmaars duo wint NTR-geschiedenisquiz Van Alle Tijden

Caty van Os en Herman van der Mark uit Alkmaar hebben de NTR-geschiedenisquiz Van Alle Tijden gewonnen. Zij versloegen vrijdagavond in een finale het jonge Amsterdamse duo Alexander Bakkes en Teun Faber. Bij het ingaan van de finaleronde was de stand gelijk en pas bij de laatste vraag trokken de Alkmaarders de winst definitief naar zich toe.

Caty van Os (65) en Herman van der Mark (66) kennen elkaar van het Toonkunstkoor in Alkmaar. Caty is oud-bibliothecaris, Herman oud-geschiedenisleraar. Ze bleken van alle zestien deelnemende teams het meest te weten over alle tijdperken van de geschiedenis. Hun prijs bestaat uit een historische reis in Europa naar keuze. Caty en Herman kozen voor Berlijn.

Van Alle Tijden was de afgelopen weken dagelijks op NPO 2 te zien. Presentator was Joost Karhof.

Spoorwegmuseum toont mooiste modelbanen van Europa (Spoorwegmuseum)
Klein ontmoet groot, dat is het thema van het jaarlijkse modelspoorevenement On…
Replica van het VOC-schip Amsterdam (Het Scheepvaartmuseum)
In april 2016 is het 25 jaar geleden dat de replica van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: