Alle Nederlandse films en tv-series online

Donderdag is de filmsite ximon.nl gelanceerd. Het is de bedoeling dat op deze site over enige tijd alle Nederlandse films en televisie-series waarvan nog een print bestaat te bekijken zijn.

Wie via de site een film of serie wil bekijken, moet daarvoor wel geld betalen. Het bekijken van oudere films en series gaan bijna een euro kosten. De prijs van nieuwe films ligt op 4,95 euro. Na betaling kunnen bezoekers de film of aflevering van een serie achtenveertiguur lang bekijken.

- advertentie -

Via de donderdag gelanceerde site zijn momenteel al vijfhonderd films en series te bekijken. De collectie omvat historische werken die terug gaan tot begin vorige eeuw, van Majoor Frans (1916) en Dorp aan de Rivier (1958) tot hedendaagse succesfilms als Zwartboek (2006) en Kan Door Huid Heen (2009).

De site is een initiatief van EYE Film Instituut Nederland, het Nederlands Instituut voor Beeld en
Geluid en de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten. Het initiatief komt voort uit het nationale digitaliseringproject Beelden voor de Toekomst. Het is de bedoeling dat over vijf jaar het overgrote deel van alle Nederlandse film-, televisiedrama- en documentaireproducties via de site te bekijken is. In de toekomst wordt de dienst mogelijk ook toegankelijk via mobiele platformen en televisie.

Erwin Kroll in 1987 - Foto: NOSVandaag is het…
Prins Bernhard - Foto: Sander LammeActeur Thom Hoffman gaat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: