Alle schilderijen van Rembrandt te zien in één tentoonstelling

Man met halsstuk en hoed – Rembrandt, ca. 1626

Sinds woensdag zijn in Amsterdam bijna alle schilderijen van Rembrant bij elkaar te zien. Het gaat dan uiteraard niet om de echte werken. Het zou onmogelijk zijn om die allemaal bij elkaar te krijgen. In plaats daarvan worden er daarom replica’s getoond.

De tentoonstelling, getiteld Rembrandt: All his Paintings, is te zien in het Amsterdamse winkelcentrum Magna Plaza. De werken van Rembrandt, afkomstig uit meer dan honderd musea en een groot aantal privécollecties, zijn op ware grootte nagemaakt. De tentoonstelling is onder meer opgezet door Rembrandt-kenner Ernst van der Wetering.


De titel van de tentoonstelling klopt bijna helemaal. Van niet alle schilderijen van Rembrandt zijn namelijk reproducties te zien. Er ontbreken er een paar, meldt de NOS. Het Uffizi-museum uit Florence wilde geen foto’s aanleveren die nodig zijn om de prints te maken en een museum in Colorado was gesloten.

- advertentie -

De werken zijn in de tentoonstelling chronologisch geordend zodat de bezoeker de ontwikkeling van Rembrandt goed kan volgen. En dit keer kunnen de bezoekers heel dicht bij de werken komen zonder dat ze door een suppoost op de vingers worden getikt.

Foto: RijksmuseumHet musembezoek is dit jaar in Nederland weer…
De Nieuwe Kerk in Amsterdam staat deze winter in het teken van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: