Allereerste Batmobiel geveild voor 4,6 miljoen dollar

Originele Batmobiel – Foto: CC

In Amerika is zaterdag de allereerste Batmobiel geveild voor een bedrag van 4,6 miljoen dollar. Omgerekend is dat zo’n 3,4 miljoen euro. Het gaat om het allereerste model van de wagen uit 1966.

De wagen was te zien in de Batman-serie die in de jaren zestig werd uitgezonden. Adam West speelde in deze serie de rol van Batman. De Batmobiel werd ook gebruikt in de eerste Batmanfilm.


Volgens kenners gaat het om een van de bekendste auto’s uit de tv- en filmgeschiedenis.

- advertentie -

De wagen werd ontworpen door George Barris. Hij kocht voor één dollar een Lincoln Futura, een concept-auto van Ford, en bouwde deze wagen vervolgens om tot de Batmobiel. De zwarte wagen met oranje strepen kreeg verschilllende moderne toevoegingen zoals een Batphone, Batcomputer en parachutes.

De allereerste Batmobiel is gekocht door de Amerikaanse zakenman Rick Champagne, een groot verzamelaar van Batman-objecten.

Eerste Batmobiel levert miljoenen op

Alexine Tinne - Afb: Haags Historisch Museum Engelse nazaten…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: