Alles doet mee aan de werkelijkheid – Paul Scheffer

Alles doet mee aan de werkelijkheid - Paul Scheffer

Alles doet mee aan de werkelijkheid – Paul Scheffer

Een boek over Herman Wolf (1893-1942), de grootvader van publicist Paul Scheffer.

Paul Scheffer schetst het levensverhaal van zijn grootvader Herman Wolf, een in de jaren twintig en dertig bekende filosoof. Mede op basis van Wolfs niet eerder gepubliceerde correspondentie met Thomas Mann en Stefan Zweig ontstaat een indringend beeld van een generatie die wordt overvallen door de opkomst van Hitler.

Herman Wolf is voorbestemd om zijn vader in de hoedenhandel op te volgen, maar droomt ondertussen van een leven als schrijver. Zijn levensmotto zal worden: ‘Alles doet mee aan de werkelijkheid’, en daarom zijn rationalisme en irrationalisme hem even lief.

Hij verliest zich in de letteren en de wijsbegeerte, maar de buitenwereld dringt zich steeds meer op.

- advertentie -

Alles doet mee aan de werkelijkheid – Paul Scheffer
Herman Wolf 1893-1942

ISBN: 9789023476351
Uitgever: Bezige Bij
Hardcover, 224 pagina’s
Prijs: € 24,90

Bestel dit boek bij:

In ballingschap - Charles PalliserHet is de winter
Röntgenfoto van Monroe die in 2010 werd geveildBij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: