Alsnog draaginsigne voor Libanonveteranen

Militairen die tussen 1979 en 1985 actief waren in Libanon, krijgen hoogstwaarschijnlijk alsnog een draaginsigne. Dat meldt het AD.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie kondigde de draaginsigne maandag aan tijdens een overleg met de Tweede Kamer. Regeringspartijen VVD en PvdA hebben er op aangedrongen dat de Libanon-veteranen alsnog zichtbaar erkend worden.

In totaal leverde Nederland tussen 1979 en 1985 zo’n negenduizend man militair personeel aan UNIFIL, de interim-vredesmacht van de Verenigde Naties in Libanon. Tijdens de missie kwamen negen Nederlanders om het leven.

Zoniënwoud - (cc - Donar Reiskoffer)
Vlaanderen, Wallonië en Brussel willen het Zoniënwoud, een groot bos ten zuiden…
Pompeii - cc
Vijftig jaar nadat een Canadese vrouw een dakpan uit de Romeinse ruïnestad…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: