Amateurarcheologen vinden oude sieraden in Staphorst

Amateurarcheologen van de stichting Werkgroep Archeologie Regio Staphorst (Swars) hebben eerder dit jaar een goud- en zilverschat gevonden. Dat meldt RTV Oost.

De vondst werd eerder dit jaar al gedaan op een akker bij Staphorst. In totaal werden er 29 zilveren knopen, twee gouden keelknopen, een zilveren Staphorster plaatketting en een zakhorloge uit de Napoleontische tijd gevonden. De oudste knoop dateert uit 1720 en het jongste sieraad werd rond 1880 gemaakt.

De amateurarcheologen hielden de vondst enkele maanden geheim omdat ze de gevonden objecten eerst goed wilden onderzoeken. De sieraden en knopen liggen momenteel in een kluis in Limburg. Er zijn plannen om ze volgend jaar te exposeren in Rouveen.

- advertentie -
Nacht van de Geschiedenis 2012De Britse historicus Simon Schama…
Opslagplaats voor Agent Orange - Foto: US ArmyDe Verenigde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: