Amerikaan bekent smokkel dinosaurus-skeletten

Tyrannosaurus Bataar

Een 38-jarige man uit Florida heeft bekend dat hij een groot aantal botten van dinsosaurussen naar Amerika heeft gesmokkeld. In veel gevallen ging het om vrijwel complete skeletten.

De Amerikaan, Eric Prokopi, werd onder meer aangeklaagd voor het importeren en verkopen van een vrijwel compleet skelet van een Tyrannosaurus Bataar. Daarnaast zou hij skeletten van een Saurolophus Angustirostris uit Mongolië en een skelet van een Oviraptor


uit China naar Amerika hebben gebracht. Het ging steeds om gestolen skeletten.

- advertentie -

Het skelet van de zeventig miljoen jaar oude Tyrannosaurus Bataar, een neef van de Tyrannosaurus Rex, werd in mei van dit jaar in Amerika geveild voor een bedrag van ruim een miljoen dollar. Korte tijd later werd het skelet door de Amerikaanse overheid in beslag genomen nadat de Mongoolse regering had aangegeven dat het om een gestolen exemplaar ging.

Importeur en verkoper Eric Prokopi werd in oktober gearresteerd. In zijn huis werden veel skeletten van dinosaurussen aangetroffen. De man heeft inmiddels bekend dat hij gestolen skeletten importeerde. De rechter doet in april uitspraak in de zaak. De handelaar kan maximaal zeventien jaar cel krijgen.

Vredespaleis in Den Haag - Foto: CC/Iamthestig Herinneringscentrum Kamp…
Ruimtevaarder Neil Armstrong zette in juli 1969 als eerst mens ooit voet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: