Amerikaanse acteur Eli Wallach (98) overleden

Eli Wallach als gangster Don Altobello (Godfather III)

Eli Wallach als gangster Don Altobello (Godfather III)

De bekende Amerikaanse acteur Eli Wallach is dinsdag op 98-jarige leeftijd overleden. De acteur was onder meer te zien in films als The Good, the Bad and the Ugly en The Godfather III.


Eli Wallach, in 1915 geboren als zoon van Pools-joodse immigranten, speelde in tientallen films, toneelstukken en series. In The Good, the Bad and the Ugly van Sergion Leones speelde hij de rol van bandiet Tuco the Ugly. Later zou hij nog veel vaker als bandiet gecast worden.

In The Godfather III was Eli Wallach te zien als oudere gangster Don Altobello. Als acteur won Wallach meerdere Tony’s en Emmy’s. Genomineerd voor een Oscar werd hij nooit maar in 2010 ontving hij wel een Oscar voor zijn hele oeuvre.

De Amerikaan was ook geregeld op het toneel te zien. Samen met zijn vrouw en dochters speelde hij in 1978 bijvoorbeeld in The Diary of Anne Frank. Wallach vertolkte in dit stuk de rol van vader Otto Frank.

- advertentie -

Puttertje van Fabricius, detail (Mauritshuis)
Puttertje van Fabricius, detailNaar aanleiding van de aanstaande…
Rij voor het Anne Frank Huis in Amsterdam - cc Massimo Catarinella
De Evangelische Omroep en de Joodse Omroep hebben het plan om op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: