Amerikaanse acteur James Garner (86) overleden

James Garner in 'Maverick'

James Garner in ‘Maverick’

Acteur James Garner is zaterdag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij werd onder meer bekend door zijn rollen in tv-series als Maverick en de Rockford Files. In laatstgenoemde serie speelde hij de hoofdrol.

James Garner werd op 7 april 1928 geboren in Norman, een plaats in de staat Oklahoma. Hij nam deel aan de Koreaanse Oorlog en vertrok daarna naar Broadway. Vanaf halverwege de jaren vijftig begon hij in films te spelen. Garner was onder meer te zien in verschillende westerns.

Gedurende zijn carrière werkte de Amerikaan onder meer samen met bekende acteurs als Doris Day, Charles Bronson, Marlon Brando, Bruce Lee, Audrey Hepburn en Steve McQueen.

- advertentie -
Zonsondergang bij Schiermonnikoog - cc Patlo
Zonsondergang bij Schiermonnikoog - cc PatloIn het archief…
Speelfilm 'Michiel de Ruyter'
Speelfilm 'Michiel de Ruyter'Voor aankomende week stonden belangrijke…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: