Amerikaanse cent brengt 47.580 euro op

Chain Large Cent

Bij veilinghuis ‘AA Muntenveiling’ in Amsterdam is afgelopen weekend een Amerikaanse cent uit 1793 geveild voor een bedrag van 47.580 euro.

De ruim twee eeuwen oude munt genaamd Chain Large Cent werd in 1793 geslagen. Het was de eerste cent die in Amerika geslagen werd. Het muntje werd in 1993 gevonden in een partij Amerikaanse munten.

Op één zijde van de munt zijn vijftien ketens te zien.

- advertentie -Deze moesten de eenheid verbeelden van de vijftien staten die op dat moment gezamenlijk de Verenigde Staten van Amerika vormden. Veel Amerikanen zagen de ketens echter niet als een teken van deze eenheid maar eerder als een verwijzing naar de slavernij.

Op de andere zijde van de munt is naast het jaartal 1793 en het woord Liberty een afbeelding van Miss Liberty te zien. In verband met haar wapperende haren stond de munt vroeger ook wel bekend als de Flowing Hair Cent genoemd.

De BankGiro Loterij heeft bijna zestig miljoen euro opgebracht voor culturele instellingen…
Muziekkiosk OostendeDe Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: