Amerikaanse politica Geraldine Ferraro overleden

Geraldine Ferraro

In Boston is zaterdag de Amerikaanse oud-politica Geraldine Ferraro op 75-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse overleed na een jarenlange strijd tegen kanker.

Ferraro is de geschiedenisboeken ingegaan als de eerste vrouw die kandiaat was voor het Amerikaanse vicepresidentschap. In 1984 nam ze deel aan de presidentsverkiezingen als running mate van Walter Mondale. Het was voor het eerst dat een vrouw in aanmerking kwam voor het vicepresidentschap. De verkiezingen werden echter gewonnen door de republikeinen Ronald Reagan en George Bush senior.- advertentie -

Vice Presidential Acceptance Speech:

Het zou heirna nog vierentwintig jaar duren voor er weer een vrouwelijke kandidaat was voor het vice-presidentschap. In 2008 was dat Sarah Palin namens de republikeinen.

Na de verkiezingen van ’84 schreef Ferraro een autobiografie getiteld Ferraro: My Story. In dit boek, dat een bestseller werd, schreef ze over haar leven voor en tijdens de presidentscampagne.

Ferraro was jarenlang parlementslid namens de staat New York en zette zich actief in voor de presidentscampagne van Bill Clinton. Gedurende Clintons presidentschap was Ferraro enige tijd Amerikaanse vertegenwoordigster in de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties.

Ferraro overleed zaterdag op 75-jarige leeftijd. Ze leed al enkele jaren aan bloedkanker.

Etiket op de fles - klik voor een vergrotingHet…
Fréderic ChopinZes verloren gewaande brieven van de componist Fréderic…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: