Amsterdam krijgt informatiecentrum werelderfgoed

Schokland – Foto: CC/Tukka

In Amsterdam komt een informatiecentrum over het nationale werelderfgoed. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) heeft dat bekendgemaakt.

De RCE spreekt van een wereldprimeur. In geen enkel ander bij Unesco aangesloten land is volgens de rijksdienst zo’n nationaal bezoekerscentrum te vinden. Het informatiecentrum moet dé plek worden waar mensen kennis kunnen maken met het werelderfgoed van Unesco.


De RCE, de gemeente Amsterdam en de Stichting Werelderfgoed Nederland hebben dat vrijdag met elkaar afgesproken.

- advertentie -

Nederland heeft op dit moment negen locaties op de werelderfgoedlijst van Unesco staan: de Stelling van Amsterdam, het Rietveld-Schröderhuis, Willemstad op Curaçao, de Amsterdamse grachtengordel, Droogmakerij de Beemster, het Ir. D.F. Woudagemaal, de Waddenzee, Molencomplex Kinderdijk-Elshout en Schokland.

Het Nationaal Werelderfgoed Informatiecentrum wordt al in het voorjaar van 2013 geopend. Het krijgt een plek in gebouw de Bazel in Amsterdam.

Nederland-RuslandjaarDit jaar is op verschillende manieren stilgestaan bij vierhonderd…
Plaquette bij de Mozes en Aäronkerk – Foto: CC/Brbbl
Plaquette bij de Mozes en Aäronkerk - Foto: CC/BrbblIn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: