Amsterdam krijgt Leger des Heils-museum

Leger des Heils

Leger des Heils

In het centrum van Amsterdam wordt begin volgende maand een museum geopend dat geheel in het teken staat van het Leger des Heils. Dat meldt Nu.nl deze week.


In Groningen is al drie jaar een Leger des Heils-museum te vinden en nu krijgt Amsterdam dus ook een museum. Het wordt gevestigd aan de Oudezijds Armsteeg, vlakbij de plek waar majoor Bosshardt jarenlang haar welzijnswerk deed.

In het museum wordt onder meer verteld over de geschiedenis van de organisatie. Ook wordt bijvoorbeeld antwoord gegeven op de vraag wie de eerste heilssoldaat in Nederland was en waarom verschillende theologen en dominees het Leger aanvankelijk niet zagen zitten.

Het Leger des Heils werd in 1865 opgericht door William Booth.

- advertentie -

Het nieuwe museum wordt ingericht door NCRV-documentairemaker Joël Batenburg.

Christoffel Plantijn
Koningsbijbel, 1569-1573 (KB)De grootste onderneming op het gebied…
Wolharige mammoet - cc
Komende winter is bij Amsterdam EXPO de reizende tentoonstelling Giants of the…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: