Amsterdam Museum lanceert interactieve tour over homogeschiedenis

PinkPerspectives

Het Amsterdam Museum lanceert vrijdag een mobiele tour waarin de Amsterdamse homo- en lesbische geschiedenis centraal staat.

De zogenaamde PinkPerspectives tour is gratis te volgen via de zogenaamde MuseumApp die te downloaden is via museumapp.nl, de Appstore of Google Play.

Vrijdagmiddag wordt de tour om vier uur officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst in het Amsterdam Museum. Aanwezigen maken de tour dan voor het eerst. Met de mobiel wandelt men dan langs verschillende locaties in Amsterdam die belangrijk zijn geweest voor de Amsterdamse homo- en lesbische geschiedenis.

- advertentie -

Volgens de makers komen zowel ellende als vreugde aan bod. De tour behandelt de periode tussen de zeventiende en de eenentwintigste eeuw.

spoorwegmuseum-vuurproef-gr
Rutger Hauer in De Vuurproef - Foto: SpoorwegmuseumActeur Rutger…
marilyn-monroe-still-some-like-it-gr
Still met Marilyn Monroe uit Some Like it Hot…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: