Amsterdamse grachtengordel heeft eigen munt

Afb: KNM

Deze week is in Amsterdam het eerste zogenaamde Grachtengordel Vijfje geslagen. Deze munt is de eerste in een serie van negen Nederlandse munten in de werelderfgoed-herdenkingsmuntenserie. Over de hele wereld worden herdenkingsmunten uitgegeven, die een werelderfgoed als thema hebben.

Het eerste Grachtengordel Vijfje werd door de Amsterdanse wethouder Carolien Gehrels geslagen in Het Grachtenhuis op de Amsterdamse Herengracht.

De munt is ontworpen door Tine Melzer. Op de voorzijde is het portret van koningin Beatrix te zien met daarbij een wereldkaart die is gemaakt van vingerafdrukken. Op de achterzijde is de plattegrond van de Amsterdamse grachtengordel te vinden.

- advertentie -

De Amsterdamse grachtengordel staat sinds 2010 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Volgend jaar bestaan de Amsterdamse grachten vierhonderd jaar.

Hannie Lips in 1956De Nederlandse televisieomroepster Hannie Lips is…
Foto die is vrijgegeven door het Italiaanse minsiterie van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: